Mennyi időt töltesz az alkalmazásokban? Így derítheted ki!

Kétségtelen, hogy a napunk jelentős részét képesek vagyunk az iPhone-unk használatával tölteni. De vajon melyik appot használod a legtöbbet? A következő módszerrel könnyedén kiderítheted.

Miközben ezeket a sorokat írom, egy kicsit szégyellem is magam, ugyanakkor valahol örülök is. Szégyellem, mert napi 4-5 órát nyomkodom a telefonom, ami ha belegondolok nem is olyan meglepő, viszont néhány éve még biztosan a Facebook és a Messenger lettek volna a legtöbbet használt alkalmazások. De ne szaladjunk ennyire előre.

Egy átlagos felhasználó szerintem napi 2-3 órát simán eltölt a telefon babrálásával. Ebbe beletartozik az időjárás csekkolása, az üzenetek, e-mailek megválaszolása, hírek olvasgatása, a kedvenc YouTube csatornák átböngészése. Ha azt veszem, hogy 10-15 évvel ezelőtt ugyanennyi vagy több időt töltöttünk médiatartalmak (újság, tévé, rádió) fogyasztásával, e-mailezéssel, böngészéssel akkor a 2-3, esetleg 4-5 óra talán nem is annyira drámai.

De hogyan tudhatjuk meg pontosan, hogy mennyi az annyi? Nos, ez az iPhone-okon pontosan kiolvasható az akkumulátor használatból, amit a következő lépéssekkel tehetsz meg:

  1. Koppints a Beállításokra
  2. Görgess az Akkumulátor menüponthoz és nyisd meg
  3. Várd meg amíg betölt a részletes aksi diagnosztika és oldalt koppints az óra ikonra

A listában kétféle adatot találunk, a képernyőn töltött időt és a háttérfolyamatok idejét. Értelemszerűen számunkra a képernyőn töltött idő a releváns információ, hiszen ez az az időtartam, amit ténylegesen az app használatával töltöttünk. Ezek összeadogatásából szépen ki is jön, hogy körülbelül mennyit használtuk a telefonunkat és milyen eloszlásban.

Megjegyzés: érdekes módon a YouTube-nál nekem egy igen nagy szám jött ki háttérfolyamatnak, ami azért érdekes, mert zárolt állapotban a YouTube videók nem futnak a háttérben. Ha esetleg van tippetek, hogy mi képes ennyire megpörgetni a használatot, akkor ne tartsátok magatokban!