Olyan, mint a képeken? – AirPods Pro a kezünkben

  Szerelem első látásra? Talán nem. Szerelem első használat után? Sokkal inkább! Néhány első benyomásos véleményünket szedtük össze az Apple legújabb “Pro” termékéről, még a többnapos tesztelés és használat előtt.

  Ha van 7 perced egy videóra, akkor hallgasd végig, ahogy másnapos fejjel próbálom összeszedni gondolataim (nem a fények miatt nem volt nyitva a szemem az elején):


  Az AirPods Pro esetében nagyon vártuk, hogy a bejelentés és a netre kirakott képek és videókhoz képest milyen lesz majd a kezünkben. Előre szaladok: ezúttal sem csalódtunk!

  A kialakítással én még mindig nem vagyok teljesen elégedett, szerintem túl sokat áldoztak a designból a funkcionalitás javára. Ugyanakkor élőben, fülben egyáltalán nem zavaró, és javarészt megmaradt az AirPods kinézet.

  Az kifejezetten tetszik, hogy a relatív nagy hangszóró elé nemcsak a gumiharangot tudod lecserélni, hanem egybeépítették a műanyag véggel és a hozzá tartozó szűrővel, így hosszú távon se lesz problémád. Az Apple ugyanis a hírek szerint 4 dollárért adja majd a csereharangokat, ami baráti ár érte. Kicsit szokatlan húzás is Cupertinóból…

  De térjünk át arra a két dologra, ami meghökkentően jól sikerült. Egyrészt ott van az az aktív zajszűrés, amit nem hiszel el, hogy ilyen jól eltalálták! Nem teljesen blokkolja a környezetet, mert a hozzád szóló közeli beszédet nem is annyira limitálja. Viszont a nagyobb terek alapzaját olyan minimálisra tudja csökkenteni, mintha egy stúdióban ülnél.

  A fűtőtestek zaja, a ventillátorok, az emberi alapzajok teljesen eltűnnek. Ennél jobb funkció tömegközlekedéshez szerintem nincs is. Ki lehet egyébként kapcsolni a videóban bemutatott módon, és át lehet állítani a teljes ellentétére, ahol pedig olyan érzésed van, mintha semmise lenne a füledben.

  A másik ilyen nagy meglepetés a hangzás volt. Az Apple saját hangszórót gyártatott a készülékhez, ami a konkurenseknél jobban szól. Érezhetően jobban. Már-már átlép egy over-ear alsó-középkategóriás fejhallgató kategóriába. De a hangzásról majd pár nap múlva bővebben fog Balázs beszámolni.

  Ezeken felül pedig természetesen ott van az az ökoszisztémába finoman belesimuló szoftver, ami gyermeki egyszerűségűvé teszi a kezelést, no meg az automata rendszer, ami segít neked kiválasztani a megfelelő harangméretet.

  Ezek egyben véleményünk szerint már a piac fölé emelik az AirPods Prót, vagyis most úgy érezzük, az Apple megint megcsinálta! És az árazásra se mondjuk már, hogy túl lenne lőve, kategóriájában ez remek ár-érték arány iPhone tulajdonosoknak. Talán AirPods 2 használóknak nem éri meg a hirtelen váltás, de ez sokban függ a felhasználói igényektől is persze.

  Azért teszünk még egy pár napos próbát, hátha találunk több hibát az AirPods Próban. Ha pedig ennyi már meggyőzött, irány az iSTYLE webshopja, csapj le rá, mert rendszeres lesz a készlethiány még hosszú hónapokig!

  Te hova tennéd az AirPods Prót a jelenlegi valóban vezetéknélkül füllhalgató piacon?