Pivo Pod Lite bemutató

A Pivo elérhető árú motoros állványa nem csak a tartalomgyártóknak kínál hasznos megoldásokat.

Pivo Pod Lite

Rengeteg kutatás foglalkozik az Y és a Z-generáció tagjaival: milyen fogyasztási szokásaik vannak, milyen célokat tűznek ki maguk elé az életben. Az eredmények néha aggasztóak, jelenleg például minden ötödik 20 és 34 év közötti magyar csak lóg a levegőben, nem dolgoznak és nem is képzik magukat, ugyanakkor a közösségi médiában sokszor nagyon erős a jelenlétük. Egyes kutatások arról számolnak be, hogy egyre több fiatal képzeli el a jövőjét Instagram vagy TikTok-sztárként, tehát a social media tartalmakat hivatásszerűen szeretnék gyártani. Ez pedig egy nagyon erős versenyt eredményez a felületeken, a tömegből kitűnni már csak jó minőségű tartalmakkal lehet kitűnni. Ezek előállításához viszont manapság nem kell komoly képszerkesztési vagy videovágási ismeretekkel rendelkezni, egy újabb iPhone-nal, valamint megfelelő szoftverekkel és kiegészítőkkel egészen elképesztő tartalmakat is elő lehet állítani. Ebben segít a Pivo Pod Lite nevű motoros állvány is.

Pivo Pod Lite motoros telefonállvány

Maga az eszköz nem különösebben összetett, egy 5 centiméter magas, 6 centiméteres átlójú alaplappal rendelkező hengerről van szó, amely 130 grammot nyom a mérlegen. Az alján és a tetején is van egy szabványos állványfoglalat, az alsót arra lehet használni, hogy tripodokra rakjuk rá az eszközt, a felső pedig a telefonrögzítő elhelyezésére van. Ilyet találunk is a dobozban, ez legfeljebb 1,7 centiméter vastag telefonokat tud befogadni, ami mindenre elég, az összecsukható telefonok is beleférnek. A borítás kellemes tapintású, gumiszerű műanyag, színekből hatféle is van, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A töltés microUSB csatlakozón keresztül történik, gombból csak egy darab van, amivel ki- és bekapcsolni lehet az eszközt. A koncepció nagyon egyszerű, bele kell rakni a telefont, amit a Pivo Pod Lite úgy fog forgatni, hogy a téma mindig a kamera látószögében maradjon. A sebessége közepes, körülbelül 10 másodperc alatt tud teljesen körbefordulni, tehát a nagyon gyors témákat nem igazán tudja lekövetni, arra a fejlettebb modellek képesek. Arra mindenesetre ez is bőven elég, hogy látványos videókat készítsünk vagy felvegyünk magunkat prezentáció közben.

A lényeg itt azonban nem a hardver, hanem a szoftver, amelyből egyébként kettő is rendelkezésre áll Android és iOS platformokon. A Pivo+ arcfelismerést használva fotók és videók készítésére, valamint videohívások lebonyolítására alkalmas, ez utóbbiaknál a Pivo saját platformját lehet használni, a vendégek böngészőből könnyedén be tudnak csatlakozni. Az arcfelismerés gyakorlatilag tökéletes, a szemüveg és a maszk sem jelent akadályt. Látványosabb videókat a Pivo Play nevű appal lehet készíteni, a lehetőségek tárháza itt igen nagy, a TikTokon fellelhető videók szinte mindegyike adott. Lehet készíteni olyan felvételeket, ahol több helyen is megjelenünk, illetve az is megoldható, hogy magunkkal beszélgessünk, de lehetőség van lassított, mozgó timelapse megoldásokra vagy profi panorámafelvételekre is. A szoftver tényleg kiválóan működik, ahogy maga az eszköz is: akik tartalomgyártással foglalkoznak, vlogolnak vagy egyéb videókat készítenek, valószínűleg nagy hasznát veszik a Pivo Pod Lite-nak. Akik sport témájú felvételeket publikálnak, azoknak viszont valószínűleg lassú lesz a motorja, nekik érdemes valamelyik nagyobb modellt választani. A kiegészítőként megvásárolható távirányító viszont a Pod Lite-tal is tökéletesen együttműködik.