Mostantól a Strava alkalmazásból is vezérelhető a Spotify

A Strava és a Spotify összekapcsolásával az aktivitás rögzítése közben is lehet vezérelni a zenelejátszást és a podcastokat.

Az iPhone-on és Apple Watchon is elérhető, rendkívül népszerű aktivitásfigyelő (fitness tracker) alkalmazás egy jelentőségteljes és sokak által régóta várt újítást kapott, amelynek köszönhetően a felhasználók mostantól az alkalmazáson belülről is vezérelhetik a Spotify lejátszásukat, anélkül, hogy váltani kellene a szoftverek között. Az integráció teljes, tehát nem csak elindítani és megállítani lehet a lejátszást, hanem egyrészt léptethetük, másrészt válogathatunk is: a beágyazott lejátszó ugyanis megjeleníti a legutóbb hallgatott lejátszási listákat, előadókat és albumokat, illetve az ízlésünknek megfelelő zenéket és podcastokat is felajánl. 

Hogyan kell beállítani?

A Spotify beágyazásához a Strava alkalmazásban kell megnyomni a hangjegy ikont. Ha a készülékünkön még nincs fent a Spotify, ez automatikusan az App Store-ba fog vinni minket, ha viszont rendelkezünk az alkalmazással és be is vagyunk jelentkezve, akkor egy hitelesítési oldalra kerülünk, ahol könnyedén össze lehet kötni a két szoftvert. 

Hogyan kapcsoljam össze a Stravát és a Spotify-t?

A funkciót az ingyenes Spotify felhasználók is előhozhatják, ők ugyanazt az élményt kapják majd, mint magában az alkalmazásban: le tudnak játszani összekevert (shuffle) albumokat/lejátszási listákat/előadókat, de egy-egy számot specifikusan nem tudnak kiválasztani, illetve időről időre reklámokat is hallhatnak majd. A prémium előfizetők természetesen ez utóbbit is megtehetik. Korlátozás viszont, hogy offline módban a Straván keresztül nem lehet zenéket lejátszani, még akkor sem, ha a Spotifyban rendelkezünk eszközön tárolt zenékkel. Persze a zenéket ilyenkor is el lehet érni a Spotify alkalmazásból, illetve a Stravában lehet követni az edzésünket, legyen szó beltéri vagy GPS-t használó tevékenységről, de a Stravából nem lehet irányítani a lejátszást. A két szoftver csatlakoztatásának megszüntetését a Spotify honlapján lehet megoldani a Manage Apps felületen.