SYC 2 – Töltsd le a YouTube-ot. Az egészet!

A Softorino YouTube Converter 2, azaz SYC 2, segítségével bármilyen YouTube videót, bármilyen formában és készülékre varázsolhatunk.

Biztosan mindenki ismeri azt a modern szólást, miszerint:

Ami nincs fent a YouTube-on, az meg sem történt; amit nem talál a Google, az nem is létezik; aki nincs regisztrálva Facebookon, az nem is ember!

Nyilván túlzás az egész, viszont tökéletesen példázza az említett platformok népszerűségét. Ezek közül most a YouTube lesz számunkra érdekes. A videómegosztóra több mint 10 éves történelme során lényegében minden zene és esemény feltöltésre került a Gangnam Style-tól kezdve egészen a Taylor Swift kecske-remixekig. Viszont tekintve, hogy tulajdonképpen csak egy weboldalról van szó, alapesetben a tartalmakat kizárólag online érhetjük el.

De mi van akkor, ha egy-egy videót mondjuk a buszon néznénk meg inkább munkába menet, lehetőleg mobilnet-barát módon? Vagy ha az egyik szám annyira megtetszik, hogy beállítanánk csengőhangnak? Vagy ha egy Boiler Room DJ szettet lementenénk az iTunes zenekönyvtárunkba? Ekkor jön képbe a Softorino YouTube Converter, ami még annál is többet tud, mint amit a nevéből sejtenél.

Kezdjük ott, hogy SYC 2 hasonlóan egyszerű, átlátható és igényes külalakkal rendelkezik, mint a készítő csapat másik alkalmazása, a WALTR 2. A felső keresősáv pontosan úgy működik, mint a YouTube saját megoldása: beírod a keresendő címet, bal oldalt kicsúszik egy kis YouTube ablak, ahol ugyanúgy böngészhetsz a videók között, mintha meglátogattad volna a weboldalt (még be is jelentkezhetsz a Google-fiókoddal). Ha megtetszett egy videó, máris hozzáadhatod a letöltési sorba.

Persze a dolog működik linkekkel is: amint kimásolod a böngészőből az adott videó elérhetőségét, a SYC egy kis hangjelzés kíséretében rögtön felajánlja a konvertálást, ami történhet videó, audió és csengőhang formátumba is. Ha a videó opciót választjuk, akkor megadhatjuk például, hogy milyen minőségben kívánjuk letölteni a tartalmat (akár 2160p-vel is megbirkózik a program); az audiónál az eredeti fájlformátum mellett dönthetünk még MP3 és AAC között is; a csengőhangnál pedig megszabhatjuk, hogy a média teljes hosszát vagy csak az első 30 másodpercet szeretnénk beállítani.

Ezután már csak azt kell kitalálnunk, hogy a gépre, a közelben lévő iOS-es eszközökre, vagy egyenesen az iTunes-ba szeretnénk menteni a tartalmat, és már indulhat is a konvertálás, ami pillanatok alatt be is fejeződik. És ez még nem minden.

A SYC 2 megörökölte a Waltr 2 összes intelligens technológiáját. Az UCB-nek (Universal Connection Bridge) hála az alkalmazás minden Apple készülékkel kompatibilis, idevéve a 2001-es iPod Classicot is. A WiFi az összes, közelben lévő kompatibilis eszközt automatikusan felkeresi és kilistázza, így kábelek nélkül másolhatjuk át a kiválasztott tartalmat egyenesen a megfelelő gyári alkalmazásba. Sőt, az ACR (Automatic Content Recognition) jóvoltából a SYC 2 magától letölti a metaadatokat az audió fájlok esetében.

Külön kiemelnénk a feliratok támogatását. Itt nem csak a feltöltő által megadott feliratot képes a program letölteni, hanem a YouTube által „hallás” után automatikusan generáltat is. Továbbá ott van még a playlistek támogatása, így egy 100+ elemből álló lejátszási listát pontosan ugyanolyan egyszerű letölteni, mint egy másfél perces számot. Természetesen mindez reklámmentesen. Aztán még a 4K-s Ultra HD, valamint a 60 FPS-es videó támogatást nem is említettük…

De, hogy fokozzuk a fokozhatatlant:

A YouTube-on kívül további 52 másik szolgáltatás médiatartalmai közül válogathatunk szabadon.

A listában megtalálható a Vimeo, a SoundCloud, a Facebook, és az Instagram, csak hogy a legismertebbeket említsük, de szívhatunk le számokat többek között még a Mixcloud-ról, a Bandcamp-ről, a Vevo-ról vagy a Beatport-ról is. Mi kellhet még?

A Softorino YouTube Converter 2 mind Macen, mind Windowson ingyenesen kipróbálható, győződj meg magad a képességeiről!