Szavazz, milyen emojit szeretnél 2020-ban!

Itt az Emoji Voter, ami azt ígéri, segít bejuttatni a kiválasztott emojikat a legjobbak, azaz a már rendszerben lévők közé.

Az Emojipedia szerint az iOS 13.3-ban az összes színváltozatot beleszámolva 3175 darab emojit találunk. Nem számoltam meg, hiszek nekik. Az persze jó kérdés, hogy kell-e még több. Bár az igaz, hogy ha szeretünk mindent színes kis ikonokkal kifejezni, akadhat még egy pár, mely jól jöhet a repertoárba. A leírása alapján ebben segíthet nekünk az Emoji Voter.

Az oldal azt ígéri, hogy segít megszavaztatni a felhasználókkal, mely emojik elég népszerűek ahhoz, hogy a következő körben kiválasztottak lehessenek, és ezzel részesei lehessenek a mindennapjainknak. Az oldalon bárki nyújthat javaslatot egy-egy ikonra, majd azt a rendszer feldobálja a látogatók elé. Telefonon Tinder-szerű huzigálás megy, asztali gépen lájk vagy dislike jelet kell nyomni aszerint, szeretnénk-e látni az adott emojit a közeljövőben.

A lehetőséget egyelőre a jogi aktivisták használják leginkább, így lehet, hogy a mostani emojik között van cuki fókabébi, afrikai dob, hód vagy éppen mamut is. Sőt, az ikonok mellé egy-egy mondat is tartozik, mellyel igyekeznek elmagyarázni, miért lenne érdemes bevenni azt a figurát a többi közé. És, ha a Baby Yoda nem is való ide, több emojinak is valóban meglehet a joga, hogy továbbjusson a következő körbe.

És persze sokan kérdezhetnék, mire jó ez az egész, miután az emojikat a The Unicode Consortium választja ki és építi be. Ez valóban igaz, azonban az Unicode komoly figyelmet fordít arra, mi a felhasználók igénye, visszajelzése. És itt jön képbe az Emoji Voter, akik pontosan arról adhatnak egy releváns statisztikát, ki mit preferálna a jövőben.

Nálad a bébifóka vagy a teáskanna a nyerő?