Tedd a várost a hátteredre!

Az évek során számtalan háttérképes tippet osztottunk meg veletek, most itt egy igazán különleges, melyet saját tartózkodási helyedhez szabhatsz.

Mindenki más stílust kedvel. Van, aki az Apple saját képeire és van, aki az azok által ihletettekre esküszik. Egyesek a sötétebb témákat, mások a világosokat kedvelik. A következő megoldás inkább a minimalizmus kedvelői számára kedvez.

Az Alvar Carto csapata eredetileg egyedi faliképeket és posztereket készít a világ bármely pontjának térképes másával. Ezt az ötletet ültették át most egy online generátorba.

Az Alvar Carto háttérkép generátorával akár random, akár pedig célzottan is választhatsz térkép részletet, melyből kialakíthatod háttérképed. Sajnos a szolgáltatás nem Apple vagy Google Maps alapú, OpenStreetMapset használ a megjelenítéshez, így megeshet, hogy kisebb települések keresésekor nehézségekbe ütközhetsz.

Ahhoz, hogy legeneráld a háttérképed:

  • Keresd fel a weboldalt
  • Használd a Map location mezőt települések kereséséhez vagy nyomogasd a Random gombot, amíg szimpatikus helyet nem dob a gép
  • A telefon képe fölé húzva az egeret meg tudod fogni a térképet és a kívánt pozícióba vonszolni, ahogy a legjobban tetszik
  • Négy szín opció közül választhatsz: fekete, sötétszürke, világosszürke és terrakotta
  • Valamint választhatsz felbontást is a legújabb iPhone-októl egészen iPhone 5-ig visszamelőleg

Ha beállítottál mindent, akkor alul a kék Generate gombra kattintva már készül is az új háttérképed, amit már csak elmentened és továbbítanod kell készülékedre.