Teljesen megújult Magyarország az Apple Térképekben

A fejlesztés nem csak minket érint, Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország és Szlovénia is új térképállományt kapott. Jobb lefedettség, új navigációs lehetőségek, Körbenézés funkció és sok egyéb újdonság érkezett.

Körülbelül egy hónapos bétatesztelési időszak után ma Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Lengyelországon, Magyarországon és Szlovéniában is elindult az új Apple Térképek: a szolgáltatás alapját jelentő térképállomány teljesen új, aminek köszönhetően olyan funkciók is elérhető váltak, amelyek a felsorolt országokban eddig nem léteztek.

Megújult az Apple Maps

A munkát az Apple mérnökei teljesen az alapoktól kezdték, tehát maga a térképállomány is rengeteget javult. A klasszikus nézetben elérhetők a nevezetességek 3D-modelljei is, pár érintéssel pedig műholdas nézetre lehet váltani, amely elképesztően részletes és látványos. A kezelőfelület továbbra is felhasznábarát, az aktuális hőmérséklet a jobb alsó sarokban szinte folyamatosan látható, a nézetek közötti váltás pár érintés kérdése, a térképen való mozgás, közelítés, távolítás és forgatás pedig teljesen akadásmentes. A szóban forgó országokban újdonság a Körbenézés funkció, amely kiváló minőségű képekkel dolgozik; a folyamatosság itt is elképesztő, a térképet és utcaképet is mutató nézet esetében tényleg úgy érezhetjük magunkat, mintha a város utcáit rónánk.

Apple Maps: Körbenézés, utcakép, navigáció, sávok

Rengeteget változott a navigáció is, a Térképekben aktuális forgalmi információk érhetők el, az egyes utak kapcsán a sávok számát is tudja a szoftver, így vezetés közben, például kanyarodás előtt sávváltással kapcsolatos javaslatokat is láthatnak a felhasználók. Navigáció közben Siri magyarul beszél, ráadásul elérhető a Siri Natural Language Guidance (nincs hivatalos magyar neve, nyers fordításban Természetes Nyelvi Útmutató) nevű funkció is, amelynek köszönhetően a hangutasítások tényleg természetesen hangzanak, és ebből adódóan könnyedén érthetők is. Gyalogos és biciklis navigáció esetén bekapcsolható, hogy a nagyobb emelkedőket kerülje ki az útvonaltervező. 

Megújult a magyar Apple Térképek

A térképeket kiegészítő adatbázis is gyarapodott, a különféle éttermekről, kávézókról és egyéb helyekről a Tripadvisor értékelés és az ottani fényképek is elérhetők a Térképekben. Aki eddig nem használta az Apple Térképeket, mindenképp tegyen vele egy próbát: a kényelmes kezelhetőség, az akadásmentes működés, a fejlett navigációs lehetőségek, a felhasználói adatok korrekt kezelése és a rendkívül részletes adatbázis valószínűleg sokakat meg fog győzni.