Tényleg olyan jó a Powerbeats Pro? Leteszteltük!

A Beats legújabb valóban vezetéknélküli fülese a hírek alapján a legjobb eddigi sportfülesnek tűnt. Kipróbáltuk, hogy ez tényleg így van-e.

Végre az iSTYLE boltjaiban is kapható az első, egyértelműen sportolásra tervezett és arra alkalmas valóban vezetéknélküli fülhallgató, a Beats Powerbeats Pro. Volt szerencsénk leteszetelni, amiről videót is készítettünk:

Aki nem szeretné végighallgatni, inkább csak elolvasná a lényeget, annak jöjjön írásbeli élménybeszámolóm.

A valóban vezetéknélküli fülesek csodálatos világa

Nagy rajongója vagyok a valóban vezetéknélküli (truly wireless) füleseknek, vagyis azoknak a kis kütyüknek, amik a legnagyobb szabadságot adják az audio tartalom fogyasztásához mindenféle kábel nélkül. Jól látszik, hogy ezzel nem vagyok egyedül és ez lesz a közeljövő egyik legnépszerűbb kiegészítő kategóriája.

Minél több termék jelenik meg, annál inkább fontos, hogy a kategórián belül is tudjuk pozícionálni. Az általános bajnok az AirPods, amit egy sor területen megver 1-1 versenytárs, azonban a teljes összevetésben végül mindig győztesként jön ki mindennapi igáslóként.

Aztán ott vannak az agybadugós verziók, amik relatív jól szólnak. Relatív, mert egy fejhallgatót nem tud megközelíteni a fizikai adottságai miatt egy ilyen kütyü a jövőben sem. Mindenesetre a zsebben szállítható jóság, ami stabil helyzetben zenehallgatásra kifejezetten jó, ha nincsenek óriási igényeid.

És akkor itt van az a termék, amire a kategóriában a leginkább vártunk és a legnagyobb hiányt igyekszik pótolni. Az első megbízható és valóban vezetéknélküli füles, amit tényleg tiszta szívvel ajánl szinte az összes tech újságíró/blogger/vlogger, a Beats legújabb terméke, a Powerbeats Pro.

Gyorsan oszlassuk is el az egyetlen komoly ellenérzésem. Ez nem egy Pro készülék a hagyományos értelemben, nem profiknak szól. Ez egy sportfüles, ami mindennapi felhasználásra is tökéletes rengeteg tulajdonosa számára. Sajnos a mostani trend az, hogy mindent prónak hívunk, pedig valójában a terméket Powerbeats Sportra vagy Powerbeats Airre kellett volna keresztelni.

Kialakítás, design

A füles minden részén az látszik, hogy céleszközről van szó, és nem a design szerepelt fő célként, kompromisszumok esetén inkább alárendelt szerepet kapott. Nem mondom, hogy ez a legcsúnyább termék, amit valaha a fülemhez érintettem, de lehet róla szuper videókat csinálni:

Engem a korai Nokiás időszakból a Bluetooth headsetekre emlékeztet, és egyébként arra is kiváló a később részletezett tulajdonságok miatt. De végsősoron nem a szépségéért fogjuk szeretni. A kinézete ellenére ugyanis a kialakítása szuperül sikerült. Jól tart ugrálás és futás közben is. A négy gumiharang közül te is megtalálod majd a megfelelő méretet.

Ami a tartásban a legjobban tetszett, hogy stabil, egésznapos használat során sem fájt tőle a fülem, nagyon könnyen megszoktam és le sem vettem. Elalváshoz nekem túl nagy akkor már nyom, de ezt leszámítva szuper. Mivel vízálló, kiviheted bármilyen időjárásban futni vagy akár a zuhany alatt is használhatod!

A hozzátartozó tok nem igazán képes versenyezni a többiekkel a fülpánt miatt, ami igényli a helyet. Egyáltalán nem olyan egyértelmű az eszköz behelyezése, mint a kisebbek esetén, és párszor gyakorolni kell. De ha már ráéreztél, teljesen rendben van. Nem tölthető vezetéknélkül, ami alapvetően nem hiányzik, de ebben az árban már illene benne lennie az opciónak. Lightning kábellel tölthető, vagyis a mostani iPhone-ok mellé szuper, bár egy USB-C-nek személy szerint jobban örültem volna.

Egy óriási fekete szappantartó, ami max. rapperek zsebébe fér bele, a mostani szűkebb szabású nadrágoknál hülyén állna. De, mint mondtam, ez egy sporteszköz, vagyis sporttáskába, esetleg hátizsákba való. Amire amúgy nem is feltétlenül van szükséged, mert…

Teljesítmény, üzemidő

Az üzemidő valami elképesztően brutálra sikerült. 8 órát ígérnek és ezt nagyjából tartja is, amin hüppögtem is kicsit. Persze, van hely az aksinak, valahol érthető. A tokban is, ahol van még két töltésnyi tár benne. Ezzel összesen nagyjából 24 órát tudsz használni egy fülest (vagy 48-at ha elég ha csak az egyik szól egyszerre), ami egy hosszabb túrára is elég lehet, ha szeretsz a természet hangjai mellett mást is a füledben hallani.

Tudom, hogy a legtöbb audiofil olvasónk számára egy ilyen tesztben a hangminőség a fontos. Nem értek egyet! Szerintem a valóban vezetéknélküli fülesek világa a hordozhatóságról, a kényelemről, az elérhetőségről szól, és nem a legjobb hangzásról, mert az a fejhallgatók világa. Ennek ellenére elmondhatom, hogy szerintem méretéhez képest jól szól, és bár a legtöbb szakértő továbbra is azt állítja, hogy a mélyek “Beatsesen” erősek benne, én nem érzékeltem. Ne akard minőségi zenehallgatásra erőltetni! Ezt használd sport közben vagy akár az irodában!

A fizikai gombok jól működnek rajta: a hangerő külön gombokat kapott és play/pause léptetésre ott az nagy gomb a logónál. De ha éppen foglaltak a kezeid, erre sincs szükség: az AirPodstól örökölt H1 chip itt is csúcsszuperül működik és a hangutasításokat is kezeli. Ha magam vagyok, én már csak így használom zenehallgatásra/keresésre is.

Verdikt

Az a helyzet, hogy írhatnék nagy szavakat, de valójában egyszerű a történet: a Powerbeats Pro tökéletesen azt hozta, amit előzetesen vártunk tőle. Igen, tényleg ez a legjobb füles sportolásra. Igen, kényelmes, és igen, még azoknak is remek megoldás, akik füle az AirPodsra nem alkalmas (legalábbis ezt hiszik). Valószínűleg van annyira strapabíró, hogy nem félteném sárban dagonyázás közben sem.

Ugyanakkor a bitang nagy tokot táskában kell hurcolászni és nem viszem magammal a zsebemben ha ide-oda megyek a városban. És igen, ha egyik fülembe van csak úgy tűnik, mintha headsettel használnám a 3210-esem.

És akkor még ugye ott az ára. A 84 900 forint közel sem annyira drága, mint a Beoplay E8, de ez már van annyival több egy nem vezetéknélküli AirPodsnál, hogy tényleg csak annak ajánljuk, aki kihasználja a strapabíróság előnyeit.

Ez az az ár, amit már otthon is meg kellett indokolnom: apa azért vesz még egy vezetéknélküli fülest, mert elkezd majd esténként futni, és ahhoz kell. Mert hogy vesz, az biztos.

Csapj le te is az iSTYLE-ban egy Powerbeats Próra! Sajnos hiába telt el már több hónap a bemutatása óta, a nagy hype miatt még mindig csak kevés érkezik belőle, így egy ideig versenyezni fogunk egymással a friss szállítmányokért!