UE HYPERBOOM bemutató

Viszonylag ritkán találkozunk közel 6 kilogrammot nyomó, mindennel telepakolt Bluetooth hangszóróval, úgyhogy kíváncsian vettük szemügyre, hogy mit tud ez az óriás.

Vannak olyan termékek, amelyek érkezésekor a kollégák egybegyűlnek és izgatott gyerekek módjára várják, hogy valaki kibontsa a dobozt: ilyen termék az Ultimate Ears HYPERBOOM nevű Bluetooth hangszórója is. Kár lenne tagadni, ennek az elsődleges oka a mérete: viszonylag ritkán találkozik az ember 5,9 kilogrammos tömegű, 364 x 190 x 190 milliméteres hangszóróval ebben a műfajban. Persze a Logitech leányvállalataként működő Ultimate Ears amúgy is letett már annyit az asztalra, hogy a termékeik kiváltsanak némi izgalmat, de itt tényleg a méret a lényeg. Felmerülhet persze a kérdés, hogy miért ennyire ritka ez a méretosztály a Bluetooth hangszórók piacán, a válasz megtalálásához pedig nem is kell túlságosan sokat gondolkodni abban az esetben, ha az ember előtt ott van a HYPERBOOM.

UE Hyperboom teszt

Rövid használat után is kiderül ugyanis, hogy ez a szörnyeteg teljesen más ligában játszik, mint a hordozható hangszórók többsége. Van benne két darab 4,5 hüvelykes (114 milliméter) mélysugárzó, két darab 3,5 hüvelykes (89 milliméter) középsugárzó, szintén két darab 1 hüvelykes (25 milliméter) magassugárzó és egy 7,5 hüvelykes (190 milliméter) passzív radiátor. Ez a teljesítmény elegendő arra, hogy komolyabb kültéri házibulikat is levezényeljen az ember a HYPERBOOM segítségével. A hangolás ennek megfelelő, a mélyek rendkívül erőteljesek, de a közép- és felső tartomány is jelen van, az elektronikus tánczenék szólnak a legjobban ezen a hangszórón, de gyakorlatilag minden műfaj élvezhető rajta. A maximális hangerő lakóingatlanokban egyszerűen túlzás, elhagyatott raktárépületekben tudjuk csak elképzelni, hogy valaki arra vetemedjen, hogy teljesen feltolja a csúszkát. Díjazandó, hogy ha a tulajdonos ezt mégis megteszi, a hangszóró akkor sem fog torzítani. Persze alacsonyabb hangerőn is szépen szól a HYPERBOOM, de az extra erő itt nem jön ki, a kisebb hangszórók is tudják azt a minőséget, amit ez az óriás. A kialakításból adódik, hogy a zene két oldalról jön, tehát nem beszélhetünk 360 fokos élményről.  

Ultimate Ears Hyperboom bemutató

A testvérmodellekkel ellentétben a legkomolyabb UE hangszóró szögletes, nem pedig kerekded formájú, de a gyártó dizájnjegyei itt is jelen vannak. A leginkább szembetűnők a felül található, óriási + és - gombok, amelyek a hangerő állítására szolgálnak. A mellettük lévő bekapcsoló, illetve profilváltó gombokkal ellentétben ezek érintésérzékenyek, így a hangszóró tetejére helyezett telefonnal sem tudjuk véletlenül elállítani a hangerőt, okos kialakítás. Hasonlóan jó, hogy a hangszóró két eszközhöz is tud vezeték nélkül csatlakozni, amelyek között gombnyomással tudunk váltani: ennek köszönhetően egy házibuliban a zene megállítása nélkül lehet más telefonot is csatlakoztatni. A felső gombok egyike tud egy különleges funkciót is, hozzá lehet rendelni konkrét lejátszási listákat, igaz, csak Amazon és Apple Musicból: magyarán a kedvenc lejátszási listáinkat a telefonunk nyomkodása nélkül is el tudjuk érni. Szintén a bulis felhasználáshoz passzol, hogy a minőségi szövetborítás IPX4-es besorolású, a hangszóró fröccsenésálló. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy simán ki lehet vinni a medencéhez, nem lesz baja, ha vizes lesz, viszont vízbe meríteni nem szabad. A hurcolás a már említett 5,9 kilogrammos tömegnek köszönhetően nehezebb, mint elsőre gondolnánk, de sokat segít az egy oldalon megtalálható gumírozott fül, ami amúgy még jól is néz ki. Ez alatt található az a szintén gumiból készült ajtó, amely a csatlakozókat rejti: itt találunk egy hagyományos (A-típusú) USB-csatlakozót a különféle eszközök töltésére, egy 3,5 milliméteres jack (AUX) és egy optikai bemenetet, valamint egy egyedi töltőcsatlakozót. 

HYPERBOOM hangszóró

Ez utóbbiakról érdemes beszélni: az optikai bemenet egy nagyon okos funkció, ennek köszönhetően ugyanis a hangszórót simán lehet például egy televízióhoz használni soundbarként, az egyetlen tökéletlenség, hogy a méretéből adódóan középre nem lehet rakni, tehát mindenképp a televízió mellett kell, hogy helyet foglaljon. A töltőcsatlakozó pedig azért egyedi, mert USB-n keresztül valószínűleg nehéz lett volna elegendő energiát átvinni: a HYPERBOOM-ban lévő akkumulátor ugyanis óriási, 50%-os hangerőn a gyártó szerint 24, a méréseink szerint bő 22 órán keresztül üzemel egy töltéssel, teljes hangerő mellett pedig 3 órát is kibír, viszont ennek ellenére kicsit több, mint 2 és fél óra alatt fel lehet tölteni. Említésre méltó még az okostelefonos szoftver, amelyben egy egyszerű hangszínszabályzó is található, de ezt nem mindenki fogja használni, a termék a beépített mikrofonjának köszönhetően ugyanis képes maga is állítani a hangképet, ezt adaptív EQ-nak hívja a szoftver és elég jól működik. Ezen kívül az app teszi lehetővé, hogy több hangszórót is összekapcsoljunk: akár 150 darabot, ez valószínűleg csak Guiness-rekorderek számára lehet izgalmas. 

Ultimate Ears iPhone alkalmazás

Az Ultimate Ears HYPERBOOM egy kiváló hangszóró. Jól néz ki, minőségi, és elképesztően jól szól nagy hangerőn is. Bár nem ismer semmilyen nagyfelbontású protokollt (pl. aptX), több okos és praktikus funkció is található benne, a méretéhez képest pedig jól hordozható. De hangsúlyoznunk kell, hogy nem átlagos felhasználásra tervezték: az erejét azok fogják tudni kihasználni, akik vagy gyakran rendeznek házibulit, vagy kültéren használják a terméket. Számukra egészen kiváló választás lehet a HYPERBOOM. 

Logitech — Ultimate Ears HYPERBOOM hangszóró - Fekete
Logitech — Ultimate Ears HYPERBOOM hangszóró - Fekete
180 990 Ft

Készleten

Logitech — Ultimate Ears HYPERBOOM hangszóró - Fehér
Logitech — Ultimate Ears HYPERBOOM hangszóró - Fehér
180 990 Ft

Rendelhető