Alig jött ki, máris lebuktatta az új AirPods-ot az iOS 12.2

Ma virradóra az Apple kiadta az iOS legújabb bétaverzióját. Az első tesztelők pedig rögtön az AirPods 2 nyomaira bukkantak.

Egyre fokozottabb a várakozás az új AirPods körül. Na nem mintha a mostani, valamivel több mint 2 éves verzió nagyon elavultnak hatna, de a felhasználók már reménykednek valami újdonságban. Ha mást nem, legalább a vezeték nélküli töltésben. Erről beszélnek a kevésbé megbízható források, mint a DigiTimes; de a megbízhatóak is említették már, hogy hamarosan debütál az új generáció – ott van példának Ming-Chi Kuo.

A történet akkor vált biztossá, amikor a szeptemberi iPhone bemutatón maga az Apple spoilerezte el magát a legelső másodpercekben az egyik bejátszással. Itt a James Bond zenére aktatáskával rohanó nő kiáltott fel a fülében lévő AirPods-hoz az Apple Park jellegzetes kör alakú tava mellett, hogy: „Hey Siri“ (41. másopperctől). Ezzel a képességgel a mostani generáció nem rendelkezik, így biztosan egy újabb AirPods-ot jelent.

De akárhogy telt az idő, csak nem akart megérkezni a füles. Most, hogy az Apple az este kiadta az iOS 12.2 bétáját viszont újabb jelet láthatunk arra, hogy talán már a közelben van a bemutató. Figyelmesebbek ugyanis észrevették, hogy a Hey Siri funkció első beállításánál az egyik képernyő említést tesz az AirPods-ról is, mint kompatibilis eszközről.

Nem ez az első eset, hogy egy béta elárul valamit egy jövőbeli termékről, ahogy az se lenne példa nélküli, ha valamelyik következő változatban kivenné az Apple a funkciót, mint ahogy azt a csoportos FaceTime-mal és vagy az AirPlay 2-vel tette. Ettől függetlenül nagyon érik már a kiadás, így feltehetően mostmár tényleg nem sok és itt lesz.

Ahogy vele együtt az AirPowernek is illene debütálnia lassan, főleg, hogy a kettő kéz a kézben jár, hiszen az AirPods 2 ugyebár vezeték nélküli töltést is tudni fog, ha minden igaz. Erre vonatkozóan is jöttek már pletykák az elmúlt hetekben.

A mikor persze jó kérdés. Az iOS 12.2 még csak most indult el a béták rögös útján, simán benne van 1-2 vagy akár több hónap is, mire publikus lesz. Annál előbb pedig aligha érkezik az AirPods 2, szóval inkább a tavasz tűnik reálisnak a bemutatkozásra.

Forrás: The Verge