Elérhető az Oceanic+ az Apple Watch Ultrára

Az óra bejelentésekor még nem volt kész a búvárok által használható alkalmazás, de mától letölthető.

Az Apple Watch Ultra bejelentésekor elég sok szó esett az Oceanic+ nevű alkalmazásról, amelynek segítségével az óra búvárkomputerként tud funkcionálni, de a szoftver akkor még nem volt kész, az Apple őszre ígérte a Huish Outdoors vállalattal közösen fejlesztett megoldást. Ezt pedig tartották is, mert bár csak pár nap választ el minket a naptári/meteorológiai tél első napjától, azaz december elsejétől, az alkalmazás a mai napon elérhetővé vált az Ultra tulajdonosai számára.

Oceanic+ alkalmazás az Apple Watch Ultra készüléken

Az órán alapértelmezésben is elérhető a Depth nevű alkalmazás, ami monitorozza a jelenlegi és a maximálisan elért mélységet, a víz hőmérsékletét és a víz alatt töltött időt, de a búvárok számára az Oceanic+ rengeteg egyéb információt is megjelenít. Az aktuális mélység, a vízhőmérséklet és a merülési idő mellett a dekompressziós idő, az emelkedési sebesség, az akkumulátor töltöttsége és a kiválasztott keverék (legfeljebb 40%-os Nitroxig) is megjelenik. A felsoroltakon kívül színjelzéses biztonsági figyelmeztetések is megjelennek, illetve haptikus visszajelzések is érkezhetnek.

Oceanic+ app

A futtatáshoz nyilvánvalóan Apple Watch Ultrára van szükség legalább watchOS 9.1 operációs rendszerrel, a párosított telefonnak pedig iOS 16.1-et vagy újabb rendszert kell futtatnia, tehát legalább iPhone 8-ról lehet csak szó. Az alapfunkciók ingyenesek, de egyes funkciók, például a korlátlan logolás már fizetős, ennek díja havi 9,99 vagy évi 79,99 USD. Az eszközt legfeljebb 40 méteres merülési mélységig lehet használni.