Full-kijelzős iPhone lehet a jövő telefonja!

Nem a sokak által várt káva nélküli, hanem a mindenhol képernyővel borított verzió érkezhet! Kijelző elöl, hátul, oldalt.

Ha idáig eljutottál, akkor valószínűleg már kellően felcsigázódtál, de ideje lehiggadni: az álom-iPhone egyelőre csupán egy szabadalom. Az azonban bizakodásra adhat okot, hogy az Apple háza tájáról nem igazán hallani hajtogatható (vagy egyéb extrém kinézetű) telefonokról szóló pletykákat, márpedig a konkurencia ilyen téren mutatott előretörése okán hamarosan lépniük kell valamivel. És mi más üthetne nagyobbat egy kihajtható telefonnál, mint egy olyan, melyet elég csak megfordítani, hogy újabb kijelzőhöz jussunk.

A jelentés csütörtök óta érhető el, a leírás pedig egy olyan telefonról szól, melynek minden oldalát érintés-érzékeny kijelző fedi. Azaz nem csupán dísznek, vagy statikus információt megjeleníteni lenne oldalt vagy a hátlapon a képernyő, de teljes funkciójában segítené a mindennapokat. Ezzel a telefon épp úgy nézne ki, mintha egyetlen darab üvegből készült volna.

Bár egy szabadalmi leírás még nagyon messze van a kész terméktől, a mellékelt fotó elkészítésekor lekerekített széleket, sarkokat képzeltek el, ezzel együtt pedig a telefon oldalán futó, ikonként működő hangerő-szabályzó gombokat kapnánk. A telefon alján és tetején kisméretű widgetek kaphatnak helyet, mint az időjárás előrejelzés vagy a részvény árfolyamok. A telefon hátulját elnézve azt mondjuk nagyon reméljük, hogy ha valaha érkezne egy ilyen készülék, a hátulsó kijelzőn nem éktelenkedne egy statikus Apple-logó.

A mai, pletykákkal és “jósokkal” teli világban nehezen elképzelhető, hogy az Apple titokban mégis dolgozik egy ilyen ügyön, ennek ellenére nem elképzelhetetlen, hogy hamarosan átlépnek a jelenleg ismert iPhone-ok megszokott stílusán, és újradefinálják, amit az okostelefonokról gondolunk.

Forrás: AppleInsider

Egy ilyen telefont hogy lehet úgy megfogni, hogy közben ne nyomj meg 3-4 ikont a hátulján/oldalán?