Gurman: lesz Dark Mode az iOS 13-ban!

Mark Gurman nem bírt a vérével és egyetlen cikkbe sűrítve beszélt az iOS 13-ról, a 2019-es iPhone-okról és a következő generációs iPad miniről is. Hírzuhatag következik!

A jelenlegi felhozatal egyik legmegbízhatóbb forrásának számító Mark Gurman egy gigacikkbe sűrítette minden információját arra vonatkozóan, hogy milyen termékekre számíthatunk az Apple-től idén. Vegyük is sorjában.

iOS 13 – Dark Mode

Én már inkább bele se élem magam, hiszen az elmúlt legalább 3 évben mindig előjött a Dark Mode, mint következő iOS fícsör, aztán mégse lett. Mindenesetre most maga Gurman erősítette meg a hírt a sötét témáról, akinek azért általában lehet adni a szavára.

Ezen kívül megújult CarPlay felületről, vadonatúj Főképernyőről, jobb fájlkezelésről is szó esett, csak hogy a legfontosabbakat említsük. Ha pedig mindez nem lenne elég, várhatóan tovább fokozódik majd az iPades élmény is, olyan funkciókkal, mint az azonos alkalmazás két ablakának side-by-side elhelyezése; vagy az alkalmazásokon belüli tabok bevezetése.

iPhone 2019 – tripla kamera

Több forrásból is lehetett már hallani, most Gurman is megerősítette: idén érkezik az első 3 kamerás iPhone. A jós információi szerint csak a Max modell sajátja lesz majd a harmadik szem, aminek köszönhetően az nagyobb optikai zoommal, szélesebb látószögben még több pixelt tud majd megörökíteni.

A külalak elvileg idén sem fog változni, cserébe fejlettebb szoftveres megoldások segítik majd a kamerát, jön az új A-szériás processzor és a Face ID szenzort is fejlesztik majd. Érdekes adalék még, hogy Gurman információ szerint akad pár olyan prototípus is az Apple boszorkánykonyhájában, amelyek az iPad Prókhoz hasonlóan USB-C-vel vannak felszerelve Lightning helyett. Ez egyelőre csak egy teszt, tehát még egyáltalán nem biztos, hogy így lesz.

iPad mini – tényleg lesz

Végül, de nem utolsó sorban Gurman szót ejtett az iPad miniről is, igaz, erről a termékről csak annyit mondott, hogy tényleg lesz. Említette viszont helyette a 9,7 inch-es jóárasított iPad utódját, ami valamilyen okból kifolyólag idén 10 inchre hízik majd, erősebb processzort kap és megtartja a Lightning csatlakozóját. Az új iPadekkel kapcsolatban épp a napokban érkeztek biztosra vehető jelek.

Forrás: Bloomberg