Itt a 24 hüvelykes, M3-mal szerelt iMac

4,5K-s kijelző, fejlett adatkommunikációs és multimédiás képességek, valamint elképesztő teljesítmény a hét színben elérhető, mindössze 11,5 milliméteres fémházban.

Az Apple az M3 rendszerchipekkel együtt bejelentette az új 24 hüvelykes iMacet is, amely természetesen már az új chipet használja. A hét színben elérhető, rendkívül vékony, 4,5K-s Retina kijelzővel szerelt, azaz 11,3 millió pixelt megmozgató gép elképesztő teljesítményt nyújt, az M1-et használó közvetlen elődnél akár kétszer, a legnépszerűbb 27 hüvelykes inteles változatoknál akár két és félszer, míg a legerősebb 21,5 hüvelykes inteles megoldásnál akár négyszer gyorsabb.

24 hüvelykes iMac M3-mal

Persze az iMac nem csak a puszta teljesítménye miatt a világ legjobb all-in-one gépe, a kijelző is rendkívül hangsúlyos. A már említett 4,5K-s panel (4480 x 2520 pixel) 500 nites maximális fényerővel rendelkezik, a képminősége szemet gyönyörködtető. A vezetékes és vezeték nélküli kapcsolatok kapcsán sem lehet ok panaszra, az új iMac már WiFi 6E-t használ, támogatja a Bluetooth 5.3-at, legfeljebb négy darab USB-C csatlakozó található rajta, amelyek közül kettő Thunderbolt, felszereltségtől függően pedig a gigabites Ethernet csatlakozó és a 6K-s külső kijelző támogatása is adott. Az 1080p-s FaceTime kamera és a stúdióminőségű mikrofonok a videóhívásokat és az online meetingeket emelik új szintre, a beépített hat hangszórós rendszer pedig moziszerű élményt nyújt; itt a Spatial Audio és a Dolby Atmos támogatás is adott. Az elképesztően vékony, 11,5 milliméteres gépház 100 százalékban újrahasznosított alumíniumból készül, illetve ez az első iMac, amelyben az arany is teljes mértékben újrahasznosított. 

M3 chip az iMacben

Az M3 rendszerchippel szerelt iMacek 8 vagy 10 magos GPU-val, 8, 16 vagy 24 GB memóriával, legalább 256 GB-os és legfeljebb 2 TB-os SSD-vel rendelhetők, az alapmodell (8 GPU-mag) kék, zöld, pink és ezüst színekben érhető el, a nagyobb felszereltség ezeken túl sárga, narancssárga és lila árnyalatokban is megvásárolható. A gépek 2023. november 7-től kerülnek az iSTYLE polcaira.