Próbáltad már? Itt az Apple Music Sing!

A karaoke-rajongók legnagyobb örömére efféle funkcióval bővült az Apple Music.

A karaoke egy japán vegyülékszó, a jelentése: üres zenekar. Ezt a kifejezést használjuk akkor, amikor valaki egy zeneszámot kvázi az eredeti előadó helyett énekel el. Valószínűleg szinte mindenki volt már olyan buliban, ahol ez a program része volt, de egyébként külön szórakoztatóipari egységek is léteznek, amelyeknek ez a fő szolgáltatásuk. A karaoke akkor a legjobb, ha adott pár technikai felfétel, például az, hogy a zeneszámnak az instrumentális, tehát ének nélküli változata szóljon, illetve hogy egy kijelzőn minél jobb minőségben, lehetőleg ritmusra jelenjen meg a zeneszöveg, hogy az is el tudja énekelni az adott slágert, aki a dallamot ugyan ismeri, de a pontos szöveget nem. 

Az Apple pedig most elhozta a karaoke műfaját az Apple Music nevű szolgáltatásába, természetesen profi és élvezetes minőségben, korlátok nélkül. A használathoz egy legalább A13 Bionic rendszerchippel szerelt iPhone-ra (ez az iPhone 11-et és az újabb készülékeket jelenti), iPadre, vagy a legújabb 4K-s Apple TV-re van szükség az Apple Music előfizetés mellett. A konfigurálás pofonegyszerű, el kell indítani egy éneket is tartalmazó zeneszámot, rá kell kattintani az eddig is létező zeneszöveg gombra, majd ki kell választani a jobboldalt-középen frissen megjelent mikrofon ikont. Ez egy hangőszabályzót hoz elő, ezzel lehet állítani, hogy mennyire szeretnénk hallani az éneket: ha a hangerő maximumon van, akkor az eredeti zeneszámot hallgathatjuk, ha minimumon, akkor csak a hangszerek szólalnak meg. Mindeközben pedig a számmal együtt megy a szöveg, pontosan, csúszás nélkül, szépen és látványosan.

Apple Music Sing

A funkcióban az a legjobb, hogy gyakorlatilag minden zeneszámmal működik, tehát a hazai slágerek is elérhetők, több tízmillió másik szám mellett. Különlegesség a duett nézet, ahol több énekes jelenik meg a képernyő két oldalán, így a duetek és a több énekes által előadott számok is tökéletesen karaokézhatók. Ráadásul az Apple összerakott több tucat kategorizált lejátszási listát is, így különösebb keresgélés nélkül is bele lehet ugrani az Apple Music Sing világába. Ha még nem próbáltátok, mindenképp nézzétek meg!