Mostantól törölheted a Facebook Messenger üzeneteid

10 perced lesz átgondolni, hogy biztosan jó jó ötlet volt-e elküldeni az adott üzenetet. Ha nem, akkor az a másik féltől is törlődni fog.

Közel egy évvel ezelőtt a meglepetés ereje letarolta a fél világot. Kiderült, hogy Mark Zuckerberg Facebook vezérnek kiváltságai vannak saját platformján, a Facebookon. A dolog úgy derült ki, hogy többen is arról számoltak be Zuckerberg levelezőpartnerei közül, hogy a vezér üzenetei törlődnek. Amikor nyilvánosan felkérdezték erről az alapító-atyát, beismerte:

valóban, bizonyos időn túl elévülnek az üzenetei, majd törlődnek.

Mindezt egyébként biztonsági okokból vezették be, miután 2014-ben a Sony Pictures csúnyán befürdött pár régebbi üzenetváltás miatt. Mindenesetre Zuckerberg ezen képessége sértette az egyenjogúságra vágyó felhasználókat, és elkezdték követelni, hogy nekik is legyen ilyen varázserejük. A Facebook pedig beígérte, hogy lesz unsend funkció, és Zuckerberg addig nem töröl semmit, amíg ez meg nem valósul.

Most, 9 hónappal később pedig megszületett a képesség, ami mostantól mindenki számára elérhető a Facebook Messengerben. A működése nagyon egyszerű:

  • hosszan nyomsz a nem kívánt üzenetre,
  • rányomsz a felugró eltávolítás gombra és
  • majd kiválasztod, hogy mindkét fél beszélgetéséből, vagy csak a sajátodból szeretnéd törölni az üzenetet

A mindkét féltől való törlésre 10 perc áll rendelkezésedre az elküldés után – nyilvánvalóan azért, hogy ne lehessen visszaélni a dologgal. Ugyanezen okokból a törölt üzenet helye megmarad a beszélgetésben, csak a tartalma nem fog látszódni.

Forrófejűek, hirtelen haragúak, géppuska ujjúak, akiknek gyorsabb a keze, mint az esze, eljött a ti időtök!

Forrás: The Verge

Meséljetek valami jó sztorit véletlenül elküldött üzenetekről, amikor jól jött volna a funkció!