MacBook Air 13" Retina kijelzővel 1.6GHz-es kétmagos i5 processzor, 128GB tárhely – arany (2018)

SKU
MREE2MG/A
 

Készletinformáció

Retina MacBook Air – A méltó trónörökös

Retina MacBook Air – A méltó trónörökös

Részletek

Megint lehengerlő. Továbbra is légies.
Eddig is mindenki imádta, és te is újra bele fogsz zúgni. Az új, asztroszürke, ezüst- és aranyszínben kapható MacBook Air vékonyabb és könnyebb. Bámulatos Retina kijelzője, legújabb generációs billentyűzete és Force Touch érintőpadja van. Sőt, már a Touch ID is működik rajta. Ikonikus háza 100%-ban újrahasznosított alumínium, így ez a legzöldebb gép a Mac eddigi történetében.1 És az akkumulátora is egész nap bírja. A MacBook Air tökéletesen hordozható laptop minden alapvető feladathoz.
Retina kijelző
Négymillió pixel látványosan debütál.
Négyszer annyi képpontja van, mint egy HD-kijelzőnek, amitől a képek minden eddiginél részletgazdagabbak és élethűbbek rajta – ha meglátod, nem fogsz hinni a szemednek. A betűk olyan élesek az e-mailekben, a dokumentumokban és a böngészőben, mintha nyomtatásban olvasnád a szöveget. Minden tartalom bámulatosan gazdag és életteli, mivel az előző generációnál 48 százalékkal szélesebb a színtartománya. A kijelző megjelenése is elegánsabb; a kerete egészen vékony – a korábbi fele – lett, mivel a képernyő üvege a ház széléig ér, hogy még jobban koncentrálhass a tartalomra. Egyszerűen imádni fogod, amit látsz.
13,3”
13,3 hüvelykes, nagy felbontású Retina kijelző
48%-kal
szélesebb színtartomány az előző generációhoz képest
Tűéles szöveg
Touch ID
Az ujjlenyomatod a jelszavad.
A Touch ID kényelmes, korszerű védelmét beépítettük a MacBook Airbe. Csak az érzékelőre kell helyezned az ujjadat, és máris feloldottad a Maced zárolását. Ujjlenyoma­toddal gyorsan, jelszó beírása nélkül férhetsz hozzá zárolt dokumen­tumaidhoz, jegyzeteidhez és a védett rendszer­beállításokhoz.
A Mac feloldása gyorsan, jelszó beírása nélkül
Egyszerű azonosítás a jelszóval védett dokumen­tumoknál
Apple T2 Security chip
A MacBook Airben a Macre tervezett, a korábbinál is bizton­ságosabb második generációs Apple T2 Security chip őrzi titkosított adataidat. Így ha a Touch ID-val lépsz be a Macedre vagy egy dokumentumba, az adataid mindvégig biztonságban lesznek. Az adat­kódolás folyamatos és automatikus, és teljes egészében titkosítja az SSD‑n tárolt információidat.
A Mac feloldása gyorsan, jelszó beírása nélkül
Billentyűzet
Kívül-belül megújult.
Az új generációs MacBook Air billentyűzete saját pillangó­mechanikánkkal működik – ez a hagyományos ollós mechanizmusnál négyszer stabilabb billentyűket nyújt, amiken gyorsabb, kényelmesebb az írás. Kivilágítatlan környezetben pedig segít gépelni az intelligens fény­érzékelő és a billentyűk önálló LED-es háttérvilágítása.
Precíz kialakítású,
stabilabb billentyűk
Force Touch érintőpad
A Force Touch érintőpadon a nyomás­erősség finom változtatásával több funkciót is előhívhatsz a Macedből. Az érintőpad minden pontja ugyanúgy reagál a kattintásra, teljes felületén pontos az irányítás, és lesz hely bőven a Multi-Touch mozdulatoknak is. Otthonosan mozognak majd rajta az ujjaid.
Több hely a Multi-Touch mozdulatoknak
Teljesítmény
Sokoldalú és sokáig bírja aksival.
Az új MacBook Air könnyű súlya ellenére – mindössze 1,25 kiló – sokat bír. Nyolcadik generációs Intel Core i5 processzora hatékonyan kezeli a minden­napok feladatait – az e‑mailezéstől és internete­zéstől a Keynote-prezentációk készítésén át a videó­szerkesztésig az iMovie‑ban. Akár 16 GB‑nyi memóriával gondos­kodik a zökkenő­mentes munkáról még akkor is, ha számos alkal­mazás van egyszerre megnyitva, és akár 1,5 TB‑os SSD-tároló biztosít bőséges tárhelyet minden doksidnak, fotódnak és videódnak.
Akár
16 GB
memória
Akár
1,5 TB
SSD-tároló
Csak
1,25 kg
Nyolcadik generációs Intel Core i5 processzor
A legújabb vezeték nélküli techno­lógiák – 802.11ac Wi‑Fi és Bluetooth 4.2
Csak
15,6 mm
vastag
Aksiüzemidő
A MacBook Air egész nap pörög veled – akár 12 órát bír egyetlen feltöl­téssel, és készen áll többek között: e‑mailezésre, netezésre, online vásárlásra, videózásra, dokumentum­szerkesztésre és táblázat­kezelésre. A tengerentúlra repülsz? Bekészítheted a legjobb filmeket, hisz a MacBook Air akár 13 órás, nonstop mozi­­maratont is bír.2
Thunderbolt 3
Egy mindenhez.
A Thunderbolt 3 egy feltur­bózott univerzális port, amely a villám­­gyors adat­átvitelt ötvözi az elképesztően sok­oldalú USB‑C ipar­ági szabvány előnyeivel – és a MacBook Airen kettőt is találsz belőle. Adatátvitelre, töltésre és video­­kimenetként egyaránt használhatod, és akár 40 Gb/s átviteli sebességet biztosít – vagyis kétszer olyan gyors, mint a Thunder­bolt 2. Meglévő eszközeid bár­melyikét egyszerűen csatla­koz­­tathatod hozzá egy megfelelő kábel vagy átalakító segítségével, és mivel a Thunder­bolt 3 csatlakozó szim­metrikus, bármerre fordítod, mindig megtalálja a helyét.
Thunderbolt 3 (USB‑C)
Töltés
Kijelzők
Tárhely
Készülékek
Hangszórók és kamera
Teljesítményre hangolva.
A MacBook Air jobban szól, mint valaha – erről a legújabb feldolgozási és hangolási technológiák gondoskodnak. A sztereó hangs­zórók megduplázzák a basszust, és 25 százalékkal növelik a hang­erőt az előző generációhoz képest. És a teltebb sztereó hangzással élvezetesebb a film­nézés és a zenehallgatás. A FaceTime HD‑kamera élesebb képet mutat rólad a barátaidnak és családodnak, akár ketten beszélgettek, akár csoportban. A háromtagú tömbmikrofon pedig precízebben fogja fel a hangodat a FaceTime-beszélgetések és diktálás közben.
Teltebb, nagyobb terjedelmű hang dupla basszussal
25%-kal
nagyobb hangerő az előző generációnál
Pontosabb hang­rögzítés három­mikrofonos rendszerrel
FaceTime HD-kamera kétszemélyes és csoportos hívásokhoz
Alapanyag
Az első Mac 100%‑ban újrahasznosított alumíniummal.
Bemutatjuk saját fejlesztésű alumínium­ötvözetünket, amely ugyanannyira erős és tartós, mint a korábban hasz­nált változatok, és a felülete is ugyan­olyan makulátlan. Azonban az előállításához nem kell a Föld alumíniumforrásaihoz nyúlnunk. Ez az ötvözet ugyanis a gyártás közben keletkező alumínium­forgács atomi szintű újra­feldolgozásával készül. A végeredmény: egy éppoly strapa­bíró és szép ház, mint a többi termékünké – és egy Mac, ami zöldebb, mint valaha.1
47%-kal
alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással készül, mint az előző generá­ció3
Erős, tartós kivitel 6000‑es sorozatú alumíniummal
macOS
Egyszerűen lehengerlő.
A Macen mindent a macOS operációs rendszer működtet. Olyan dolgokat vihetsz véghez vele, mint semmilyen más számító­géppel. Mégpedig azért, mert a szoftver és a hardver kifejezetten egymásnak lettek teremtve. A macOS Mojave új funkcióit pedig profi felhasználók ihlették, hogy minden­kinek hasznára váljanak.
Mac + iPhone
A Maced olyan összhangban működik együtt az iPhone-oddal, ahogy egyetlen más számítógép sem.
Üzenetek
Üzenj a Macedről, és fogadd a választ is ugyanott. Az iPhone‑on megjelenő összes üzenet a Macen is megjelenik, így a beszél­getések mindig napra­készek lesznek.
Handoff
Kezdj el írni például egy do­ku­men­tu­mot, e‑mailt, szöveget vagy jegyzetet az iPhone-odon, és fejezd be a Maceden – vagy fordítva.
Hatékony beépített appok.
Minden Macen kreatív és irodai alkal­mazások egész tárházát találod. Így máris kezdődhet a munka – vagy a szórakozás.
Safari
Mail
Jegyzetek
Emlékeztetők
Pages
Naptár
Üzenetek
Fotók
GarageBand
iMovie
Numbers
FaceTime
1. Csak a ház készül az UL LLC tanúsítási vizsgálatának eredményei alapján újrahasznosítottnak minősülő alapanyagból.
2. A tesztelést az Apple 2018 októberében végezte MacBook Air 1,6 GHz-es, kétmagos Intel Core i5 processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB-os SSD-tárolóval szerelt prototípusain. A vezeték nélküli internet­használat tesztje az akkumulátor üzemidejét 25 népszerű webhely vezeték nélküli böngészésével, a kijel­ző 75%-os (a szabályozósáv 12. egységének megfelelő) fényereje mellett méri. Az iTunes-filmlejátszás tesztje az akkumulátor üzemidejét 1080p felbon­tású HD-tartalom lejátszásával, a kijel­ző 75%-os (a szabályozósáv 12. egységének megfelelő) fényereje mellett méri. A készenléti teszt az akkumulátor üzemidejét a vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatott, iCloud-fiókba bejelentkezett rendszer készenléti üzemmódjában, a Safari és a Mail alkal­mazás bekapcsolt állapotában, alapértelmezett rendszerbeállítások mellett méri. Az akkumulátor üzemideje a használattól és a konfigurációtól függ. Részletes információ: www.apple.com/hu/batteries.
3. Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának összértéke az életciklus-értékelés alapján 176 kg szén-dioxid-egyenérték.
Egyes funkciók, alkalmazások és szolgáltatások nem minden országban, illetve térségben vehetők igénybe.

Tulajdonságok

Gyártó
Apple
Megszűnt termék
Nem
Színek
arany
Processzor
1.6GHz dual-core Core i5
Memória
8GB of 2133MHz LPDDR3 onboard memory
Tárhely
128GB PCIe-Based Flash Storage
Kijelző
13,3"
Kijelző
13,3 hüvelykes képátlójú, LED‑es háttér-világítású kijel­ző IPS-techno­lógiával, 2560 x 1600 képpontos natív felbontással, 227 ppi képpont­sűrűséggel, több millió szín megjelení­tésének támogatásával
Felbontás
2560 x 1600
Grafikus kártya
Intel UHD Graphics 617
Optikai meghajtó
Nem
Wi-Fi
802.11ac Wi-Fi wireless networking; IEEE 802.11a/b/g/n compatible
Bluetooth
Bluetooth 4.2 vezeték nélküli technológia
Thunderbolt
2x Thunderbolt 3 (USB-C)
Méretek
Magasság: 0,41–1,56 cm
Szélesség: 30,41 cm
Mélység: 21,24 cm
Tömeg: 1,25 kg
USB
2. generációs USB‑C 3.1 (akár 10 Gb/s)
Audió
Sztereó hangs­zórók
Három mikrofon
3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó
Touch ID
Beépített Touch ID érzékelő
Trackpad
Pontos kurzorvezérlést és nyomásfüggő funkciókat támogató Force Touch érintőpad; lehetővé teszi az erős kattintást, a lejátszás gyorsítását, a nyomásérzékeny rajzolást és a Multi-Touch mozdulatok használatát
Energiaellátás
Vezeték nélküli internet­használat akár 12 órán át
Akár 13 óra filmlejátszás az iTunesból
Akár 30 napos készenléti idő
Beépített, 50,3 wattórás lítium-polimer akkumulátor
30 wattos USB‑C hálózati adapter; USB‑C port töltéshez
Operációs rendszer
A Macen mindent a macOS operációs rendszer működtet. A macOS Mojave új funkcióit profi felhasználók ihlették, hogy mindenkinek hasznára váljanak. Így minden kattintással hatékonyabb lehetsz.
Mellékelt szoftverek
Fotók, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers, Keynote, Safari, Mail, FaceTime, Üzenetek, Térképek, Részvények, Otthon, Hangjegyzetek, Jegyzetek, Naptár, Kontaktok, Emlékez­tetők, Photo Booth, Megtekintő, iTunes, Könyvek, App Store, Time Machine,
Accessibility
VoiceOver, Nagyítás, Kontraszt növelése, Mozgás csökkentése, Kapcsolóvezérlés, Akadály­mentesített feliratozás, Szöveg átalakítása hanggá
Mi van a dobozban?
MacBook Air
30 wattos USB‑C hálózati adapter
USB‑C töltőkábel (2 m)
Garancia
1 év Apple korlátozott jótállás
Megjegyzés
Higanymentes kijel­ző
Arzénmentes üvegborítás
Brómtartalmú égésgátlók (BFR) felhasználása nélkül készül
PVC-mentes
Berilliummentes
100%-ban újrahasznosított alumíniumból készült ház
Megfelel az ENERGY STAR szabvány követelményeinek
EPEAT Gold minősítésű
Billentyűzet
Magyar billentyűzet
Szín
arany