Epico MagSafe kompatibilis kicsi külső akkumulátor bemutató

Az okostelefonokhoz használható külső akkumulátoroknál helytálló a mondás, hogy a méret a lényeg. Az Epico újdonsága azonban máshonnan közelíti meg ezt a kérdést.

Körülbelül egy évvel ezelőtt írtunk az Epico 5000 mAh-s kapacitású, MagSafe kompatibilis vezeték nélküli akkumulátoráról, amivel nagyon meg voltunk elégedve, hiszen kedvező áron kínált korrekt kapacitást és töltési sebességet, kimondottan jó minőségű és látványos készülékházban. Ezek az állítások azóta is megállják a helyüket, csupán annyi változott, hogy időközben a Cubenest is piacra dobott egy nagyon hasonló paraméterekkel rendelkező konkurenst, alacsonyabb áron, viszont az Epico sem tétlenkedett: útjára indították mostani bemutatónk tárgyát, a 4200 mAh-s kapacitású akkumulátorukat. Ami azért különleges, mert icipici. 

Epico 4200 mAh-s MagSafe kompatiblis külső akkumulátor

Egészen pontosan 60 x 83 x 11 milliméter a kiterjedése, szóval jelentősen kisebb akár a korábban említett megoldásoknál, akár az Apple-féle MagSafe akkumulátornál: ez utóbbival össze is fotóztuk, a különbség a képeken talán nem is annyira látványos, mint a valóságban. A 4200 mAh-s kapacitás a mérethez képest kimagaslónak mondható, főleg a 93 grammos tömeget is figyelembe véve: ebből mondjuk ki lehet következtetni, hogy a felület ezúttal műanyag, nem pedig fém, de abból kimondottan jó minőségű, kellemes tapintású. A termék világosszürke, kék és vörös színekben érhető el, mindegyik elég különleges árnyalatú ahhoz, hogy az apróság egy kicsit különlegesebb legyen az átlagos külső akkumulátoroknál. A csomagolás az Epicótól megszokott, kellemes minőségű, de nem kiemelkedő, az viszont örömteli, hogy egy Lightning - USB-C kábel jár a termékhez.

Epico 4200 mAh-s MagSafe kompatiblis külső akkumulátor vs. Apple MagSafe akkumulátor

Magát a kiegészítőt ebből adódóan C-típusú USB-n keresztül kell tölteni, a bemeneti teljesítmény teljesen ugyanaz, mint a kimeneti, 2,4 Amper 5 Volton. Ez nem villámgyors, de abszolút elfogadható, ahogy a 15 wattos vezeték nélküli töltési sebesség is (zárójelben érdemes megjegyezni, hogy az 5000 mAh-s akkumulátor ugyanezeket az étékeket tudja). A termék MagSafe-kompatiblis, tehát a megfelelő iPhone-okra mágnesesen rácuppan, és amúgy nagyon bájosan mutat, leginkább egy kis hátizsákra hasonlít. Interfészekből és egyéb elemekből nincs sok, az USB-porton kívül van egy bekapcsológomb, illetve 4 darab nagyon diszkréten világító led, amelyek a töltöttséget mutatják. És nagyjából ez minden, amit az Epico aprócska kiegészítőjéről le lehet írni, de fontos tudni, hogy a termék élőben meggyőzöbb, mint amennyire itt az tud lenni: ugyanis tényleg nagyon kicsi és bájos, miközben korrekt kapacitással rendelkezik. Abszolút ajánlott azok számára, akik folyamatosan magukkal viszik a külső áramforrásukat, és ebből adódóan egy kompakt méretű kiegészítőre vágynak.