Ismered a tomtoc márkát?

A különféle Apple-kiegészítőket gyártó cégeket bemutató cikksorozatunkban legújabb részében egy friss és feltörekvő, és ezzel együtt nagyon izgalmas vállalattal foglalkozunk.

Ezeket a sorokat már harmadjára írjuk le itt a blogunkban: az iSTYLE-nál arra törekszünk, hogy kizárólag jó minőségű, jól használható és általunk is kedvelt kiegészítőket áruljunk, de nem titok, hogy a csapatnak azért vannak kedvenc márkái. Közéjük tartozik a Thule és a Tucano, és ezen a ponton kezdünk arra gyanakodni, hogy valami varázslat, vagy legalább paleográfiai kérdés van a háttérben, de ezúttal is egy t-betűs márkáról írunk, amely nem más, mint a tomtoc. A névválasztás magyar szemmel nézve elsőre zseniálisnak tűnik, de mégsem teljesen az, hiszen a vállalat elsősorban notebookokhoz való táskákat gyárt, de a kínálatukban találhatók tokok is; táblagépekhez és Nintendo Switch játékkonzolhoz, telefonokkal nem foglalkoznak. Nem kommunikálják különösebben, de egy amerikai cégről van szó, a székhelyük Kaliforniában található, a történetük pedig nem különösebben hosszú, hiszen 2016-ban alapították meg a céget. 

tomtoc MacBook táskák

Az útjuk viszont izgalmas: az alapítók célja az volt, hogy olyan eszközöket gyártsanak, amelyek megvédik a kütyüket, és új generációs vállalatként szerencsére az első pillanattól tudtak a felhasználók fejével gondolkodni. A vállalatot pedig olyan geekek alkotják, akik nem csak az Apple eszközökért rajonganak, hanem a játékok világáért is, ezért szólítják meg egyszerre az almás felhasználókhoz és a pro-gamerekhez is, ami egy viszonylag ritka kombináció. A sikerre nem is kellett sokat várniuk, az A13-as notebook táskájuk az amerikai piacon már 2016 második félévében a legnagyobb példányszámban értékesített kiegészítő volt, pár hónappal később pedig ugyanezt a márkáról is el lehetett mondani. 2020-ban elindították a Recycles Collection (Újrahasznosított Kollekció) szériájukat, amely rPET-ből, tehát újrahasznosított PET-műanyagból (polietilén-tereftalát) készült. Ez az egyik legelterjedtebb műanyag a földön, ugyebár az üdítők, ásványvizek palackjai is ebből készülnek. Ezekből 2021 augusztusára a cég közel 1,7 millió darabot használt újra a termékeihez. Másfajta számbeli sikerek is jöttek, szintén ebben az évben ünnepelték az ötmilliomodik tomtoc vásárlót, mára pedig van irodájuk Los Angelesben, Dusseldoftban és Sencsenben is. Ezzel együtt a cég létszáma nem óriási, kicsit több, mint száz alkalmazott dolgozik a termékeken. 

Jó márka a tomtoc?

A letisztult, elegáns, divatos, és komoly védelmet adó kiegészítők a mi vásárlóink között is népszerűek, nem véletlenül. A Versatile tokok a 13, 14 és 15 hüvelykes MacBookok mellé is jó választás, a The Her nevű táska a hölgyek és a nekik kedveskedni vágyó férfiak között hódít, a Defender pedig szintén ott van a csúcstermékek között, hiszen nevének megfelelően kiváló védelmet biztosít. Aki tehát notebook vagy iPad táskában, tokban gondolkodik, javasoljuk, hogy vessen egy pillantást a cég kínálatára! 

tomtoc – The Her-H21 14" laptop táska - rózsaszín
tomtoc – The Her-H21 14" laptop táska - rózsaszín
36 990 Ft

Készleten

tomtoc – Versatile MacBook Pro 15" tok - Szürke
tomtoc – Versatile MacBook Pro 15" tok - Szürke
24 990 Ft

Jelenleg nem elérhető