Így használd helyesen a Health alkalmazást

Az Egészség (vagy Health) az iOS 8 egyik beépített alkalmazása, amit talán kevesen használnak, annak ellenére, hogy nagyon hasznos alkalmazás tud lenni. Ennek az egyik fő oka, hogy sok olyan funkciója van, amit ha nem megfelelően használunk tényleg értelmetlennek tűnnek. A másik fő probléma, az alkalmazások összeköttetésének megoldása, pedig a HealthKitnek hála ez sem bonyolult már.

Itt a megoldás a fényszenzor problémákra!

Sokan írták, hogy az iPhone-juk fényszenzora nem működik megfelelően. A képernyő vagy össze-vissza lesz sötét és világos, vagy egyáltalán nem is változik, annak ellenére, hogy sötétebb vagy világosabb helyre megyünk. A megoldás pedig egyszerű lehet, bár elsőre kissé érdekes megoldásnak tűnhet.

Nem kell többé Facebook profil a Messenger használatához

A Messenger frissítésével a Facebook lehetőséget nyújt azoknak is a Messenger használatára, akik nem akartak az internetes közösség részévé válni. Sajnos Magyarországon egyelőre még nem elérhető ez a funkció.

Így tölts le alkalmazást régebbi iOS-re

Jelenleg az eszközök 18%-a futtat iOS 8-nál régebbi operációs rendszert. A frissítést minden olyan embernek ajánljuk, aki kompatibilis eszközzel rendelkezik, hiszen az iOS 8 sokkal biztonságosabb és sokkal több új funkciót tartalmaz, mint bármelyik korábbi elődje. Azok viszont, akiknek régebbi Apple-terméke van, gyakran ütközhetnek olyan hibába, hogy nem tudnak telepíteni egy alkalmazást, mert az alkalmazás jelenlegi verziója már nem támogatja a készüléken futó operációs rendszert. Szerencsére ez sem megoldhatatlan probléma, csak a megoldás ilyenkor nem is olyan kézenfekvő, mint azt az ember először hinné.

Öt iPhone tipp, amit (valószínűleg) nem ismertél

Az iPhone készülékünk rengeteg apró funkcióval rendelkezik, amit egy átlagos felhasználó nem biztos, hogy ismer. Persze az alább felsorolt tippeket az iOS rendszerében jártasabb olvasóink valószínűleg már ismerik, vagy esetleg aktívan használják is egy ideje.

Azt hiszed, nincs FM-rádió az iPhone-odban? Tévedsz!

Na jó, igazából csak részben tévedsz: valóban nincs ilyen funkció egyik iPhone-ban sem, pedig hardveresen félig-meddig támogatott a rádió már jó pár generáció óta. A modern okostelefonokban található, vezeték nélküli kapcsolatokért felelős chipek nagy része ugyanis tartalmaz egy FM-rádió modult is.

10 tipp, hogy jobb fotókat csinálj az iPhone-oddal

Elég messzire jutottunk a telefonos fotózás terén, főleg ha mondjuk az első generációs iPhone kameráját hasonlítjuk össze a legújabb iPhone 6 vagy iPhone 6 Plus modellekkel. Ráadásul mára a fotók azonnali megosztása is egyre elterjedtebb, gondoljunk csak az Instagramra.

Az USB 3.2 kétszer gyorsabb és tízszer átverősebb lesz

A szabványt gondozó USB Implementers Forumnak meglehetősen különös elképzelései vannak az elnevezésekről. Erre kell figyelned a jövőben, ha készüléket vásárolsz.

Mit telepítsünk egy új Mac-re és főleg mit ne…

Izgalmas feladat digitális életterünk felépítése saját igényeink szerint. Akik előzőleg már rendelkeztek Mac-kel, megtehetik, hogy minden adatukat, beállításukat, szoftvereiket átköltöztetik. Ez nagyon kényelmes és időtakarékos megoldás, ráadásul több módon is elvégezhetjük – ez egy következő cikk témája lesz. Vannak azonban esetek, amikor érdemes elgondolkodni az újrakezdésen és elkezdeni a nulláról.

Android készülékedről így hozd át adataid iPhone-ra

Az Apple nem titkolt célja, hogy a nagyobb kijelzős iPhone-nal minél több Android felhasználót is elcsábítsanak. Az iPhone 6 megjelenése előtt még egy hivatalos leírást is kiadtak arról, hogyan tölthetjük át adatainkat egykori Android telefonunkról iPhone-ra.

Megjelenítve: 373 - 382. Összesen: 382

Oldal